Radials 2014 Cinema2014

AGOST 2014

EXPERIÈNCIES GUIADES

DESPERTA, HOLMES!
No cal que t’agradi el romànic o que en sàpigues: Sant Pere de Sorpe és un edifici que t’intrigarà. Un autèntic trencaclosques!Una activitat detectivesca per a persones tafaneres. Investigació en equip (familiar, d’amigues, d’amics, de gent desconeguda, etc.). 5€., menors de 12 anys,3€ (recomanat a partir de 8 anys). Punt de trobada: Sant Pere de Sorpe.

LA COVA D’ALÍ BABÀ
Tens un lot o un frontal? Agafa’l i vine al magatzem de l’Ecomuseu! Sembla una mica la cova d’Alí Babà, però sense els 40 lladres. Hi ha de tot, un munt d’objectes considerats patrimoni. Ho seran per tu? Et portaran records? Veuràs objectes desconeguts? 5€, menors de 12 anys 3€. (recomanat a partir de 8 anys). Punt de trobada: Avg. Hug Roger, 1. Esterri d’Àneu. S’ha de reservar al telf 973 626436.

BURGAL LA NUIT
Algú va tenir la idea d’anar de nit a Sant Pere del Burgal a escoltar lectures i prendre una copeta. “Al Burgal???” pensareu, “i perquè? Llegir de nit es pot fer a casa tranquil·lament!” Si. Però segurament el cor us diu que fer-ho allà és totalment diferent. Veniu, veniu… 8€. Punt de trobada: Església parroquial d’Escaló. S’ha de caminar 25’ per sender. Cal portar calçat adequat i un lot o un frontal.

BÚNQUERS I ESTRELLES A LA GUINGUETA
Un soldat està de guàrdia durant la nit. Segurament li hauria de servir de consol veure les estrelles. Les mateixes estrelles que es veuen des de casa , les que veu alguna persona estimada, les que li marquen el pas del temps, etc. Després d’escoltar alguns dels seus pensaments, llegirem el seu cel. 12€. No recomanat a menors de 16 anys. S’ha de caminar 15’ per sender. Cal portar calçat adequat i un lot o un frontal. Punt de trobada: a la font de La Guingueta.
Organitzen: Ecomuseu i Obaga. S’ha de reservar al telf. 619938267.

PASTORADA A GAVÀS
La formatgeria la Roseta de Gavàs i l’Ecomuseu us ofereixen la possibilitat d’anar amb el Jesús i les seves cabres a pasturar una estona (s’ha de caminar una mica…). Veureu com es condueix un ramat, on va i perquè, com treballa la gossa, etc. L’activitat dura 1.30h i acaba a la formatgeria. 5€ (menors de 6 anys gratuït, màxim 2 menors per persona adulta). Activitat no apta per a cotxets de criatura. Punt de trobada: a les 18h, al cóm de l’entrada de Gavàs. S’ha de reservar al tel. 679888993.

TEIXINT COM AL s.XVIII
Els dijous a la tarda del mes d’agost, els visitants de casa Gassia trobaran la Rosa Mari Tejedor, teixidora artesanal de Ginestarre, que farà treballar el teler del segle XVIII.

VISITA TEATRALITZADA AMB L’ESPERANCETA
Vine a casa Gassia, casa pirinenca de finals del s.XVII, reducte inexpugnable de la identitat i la idiosincràsia pallaresa. Deixa’t seduir per l’Esperanceta de Gassia, elegida la vella pubilla més desitjada del Pallars pel 91,8% de la gent enquestada. El seu desvergonyiment i el seu peculiar punt de vista no et deixaran indiferent. DEL 29 DE JULIOL AL 28 D’AGOST, tots els dimarts i dijous. Sessió familiar: 20h Preu: -12 anys 3,5€ / +12 anys 5€ Sessió picant: 22h30 Preu: +18 anys, a partir de 5€ Places limitades. Reserva prèvia trucant al 973626436 o personalment a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.
En castellà, amb la cosina Esperanza de La Pampa. Grup mínim, 15pax.

Paral·lelament trobareu els serveis de visites guiades i obertures d’esglésies al document adjunt o a http://www.ecomuseu.com/cat/agenda.asp

EXPOSICIONS
Del 1 al 31. Al Paller de Casa Gassia.
CATALÀ-ROCA. RETRATS

Francesc Català-Roca (Valls, 1922 – Barcelona, 1998) és una figura cabdal en la història de la fotografia contemporània i una de les personalitats més importants de l’art català de postguerra.
Aquesta exposició es presenta com una lectura prospectiva d’una de les seves facetes com a fotògraf: la fotografia de retrat, un gènere que Català-Roca va conrear des dels inicis de la seva trajectòria, i especialment durant els anys en què va col·laborar amb el setmanari Revista (1952-1954), activitat que li va permetre conèixer i fotografiar grans personatges del seu temps. Conformen la mostra trenta-cinc retrats seleccionats per a l’ocasió procedents del seu fons d’arxiu, que actualment custodia l’Arxiu Fotogràfic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Una tria que no només ens permet fer visibles obres inèdites i els aspectes més innovadors de la seva personal interpretació d’un dels gèneres més significatius de la història de la fotografia, sinó també retrobar-nos amb els mons en els quals Català-Roca es va moure i fotografiar: d’una banda, el dels grans noms de l’art i la cultura del moment, autèntiques icones del segle XX, com Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies o Josep Pla, i, de l’altra, l’univers popular, el de la vida quotidiana dels carrers de les grans ciutats i dels petits pobles rurals de l’Espanya de postguerra que va saber retratar com ningú.
Organitza: Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, Museu d’Art Jaume Morera i Servei d’Atenció als Museus de les Terres de Lleida.

Del 1 al 13. A la Quadra de Carma
JOSEP SENTENACH I FORTET
-Art Popular
-Fotografies del Pallars Sobirà
-Capricis de la natura
-Tècniques decoratives de la fusta
-Escultura

Del 15 al 31. A la Quadra de Carma
PINTURES D’ALBERT CORRETGÉ I ÀNGEL PIULATS

CONCERTS
Dissabte 2 d’agost, a les 22:00h
JA PODES CREIRE
Dins dels actes de la Pujada al Port de Salau.
Lloc: Batedor de Casa Gassia. En cas de mal temps es realitzarà a l’interior.

Divendres, 8 d’agost, a les 22:30h
JORDI BARDELLA I MARTA ARNAUS, presentaran el disc: “Celístia. Cançons a la llum de les estrelles”.
Acompanyat de projeccions d’astronomia de Kike Herrero (astrofísic i astrofotògraf): imatges del cel.
Lloc: Al Paller de Casa Gassia.
Entrada 5 € (a la venda a l’Oficina de Turisme d’Esterri d’Àneu).

CINEMA
Del 30 de juliol al 2 d’agost, al batedor de Casa Gassia.
4a MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA ETNOGRÀFIC
Sessió a l’aire lliure, en cas de mal temps es realitzarà a l’interior.
Horari: Activitat nocturna. A partir de les 22:30 de la nit.

-Divendres, 1 d’agost
“Oferiu flors als rebels”, de Jesús Ángel Prieto, 2012, 80’.

-Dissabte, 2 d’agost
17.30h Documentals occitans – amb el CAOC i la pujada a Salau
“Vacada Solinhac de La Garriga de Galhac”, 2010, VO occità. 15’
“Vacada Rames de La Teula d’Espalion”, 2010, VO occità. 25’
“Calafati e maestri d’Ascia. “Abbonare” la tradizione”, de Salvo Cuccia, 2001, VO subtitulada. 17’

Més informació a l’arxiu adjunt:

Descarregar arxiu adjunt