Coberta de Palla

JORNADES
“SABEM VENDRE DES DELS MUSEUS? LA COMERCIALITZACIÓ DE PRODUCTE LOCAL DES DELS MUSEUS I EQUIPAMENTS PATRIMONIALS”.

17-18 de juny. Paller de Casa Gassia.
Molts museus i equipaments Captura de pantalla 2015-10-07 a les 11.24.20patrimonials han apostat aquests darrers anys per convertir-se en promotors i comercialitzadors del producte local i de proximitat. Més enllà de buscar una nova font d’ingressos que complementi el pressupost de la institució, en molts casos aquest interès també respon a una clara voluntat d’ajudar al comerç local i participar més activament en el desenvolupament econòmic del territori.
Aquestes jornades pretenen crear un espai de reflexió i debat entre professionals tant del món del patrimoni com del desenvolupament local i, també, millorar la nostra eficàcia en la promoció, presentació i comercialització dels productes de proximitat.
Inscripció gratuïta. Places limitades.

EXPOSICIONS

“Eth nòste aboès. Anthologie du Hautbois du Couserans-Antologia de l’oboès del Coseran”.
1-28 de juny. Paller de Casa Gassia.

“Les construccions amb coberta de palla a l’Alt Pirineu”.
29-31 de juny. Paller de Casa Gassia.
Com a molts altres indrets del món, antigament a l’Alt Pirineu es realitzaven les cobertes de cases i bordes amb palla, ja que era un recurs econòmic i abundant. Aquesta exposició mostra un recull fotogràfic d’aquest sistema constructiu que poc a poc va anar desapareixent a les nostres comarques i també el procés de reconstrucció de Borda Llosaus amb palla de sègol tal i com es feia antigament.
Organitza: Parc Natural de l’Alt Pirineu.

CINEMA

DOCUMENTAL DEL MES
Dijous 4 de juny. Quadra de Casa Gassia. A les 20h.
BICICLETES VS COTXES
Fredrik Gertten
Suècia (2015)
91 minuts
VO en anglès, portuguès i espanyol, subitulat en catal