Logo Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Transparència

CURTÀNEU 2019

Aquest any la mostra, en la seva 4a edició, es farà els dies 15, 16 i 17 de novembre, pel que fa a les sessions obertes, però durant la setmana realitzem diverses projeccions, una al casal de gent gran d’Esterri d’Àneu, al col·legi la Closa i l’institut SES Morelló, on tots els alumnes veuen sessions adaptades a les edats (des de parvulari i infantil a 4t d’ESO),una sessió especial pel personal docent de l’escola i institut, i una sessió a la sala del Consell Cultural  on es fa una presentació de l’esdeveniment per premsa i autoritats.

Les sessions obertes al public son 7 i es realitzen a diversos llocs dels quatre municipis, principalment a Esterri d’Àneu, a la sala de l’Ecomuseu, però també a l’auditori de MonNatura a les Planes de Son, i a les sales municipals de La Guingueta, Espot i L’alt Àneu (València d’Àneu).

Dins del nostre programa pel 2019 podríem destacar la projecció de “The silend child”, Oscar de Hollywood 2018 al millor curt de ficció, i també destacaríem un curt català que està sent molt premiat i per tant demandat, que es diu “Suc de síndria” de la directora Irene Moray. “Selfies” un film d’animació que va guanyar a la passada edició de Filmets, “El Atasco,” protagonitzada per l’actriu Belen Rueda, “Donde no puedes llegar” dur film protagonitzat per l’actriu Assumpta Serna amb l’alzheimer com a protagonista, i pel que fa al cinema esportiu tenim esquí, patinatge, escalada, animació, un magnífic documental rodat a les illes polars noruegues de Svalbard que es diu “Eclipse”  on un grup d’esquiadors pretenen esquiar durant un eclipse total de sol, i destaquem alguns curts de ficció esportius d’ especial sensibilitat com “Amine” guanyadora de la passada edició del BCN Sport Film, i “Debut” on es tracte l’homosexualitat en el món de l’esport. Afegiríem el curt experimental de temàtica mediambiental “7,83hz” i dos curts realitzats per gent del territori com  “Titan desert 2019” de temàtica esportiva i “Desahogo previo a la muerte” un curt musical de rap. I per acabar, no podem oblidar la sessió familiar amb curts d’animació per la canalla.

El nostre públic realitza una votació sobre els curts que visionen, de moment només per a la nostra informació, i com a premi entren en un sorteig de diversos regals, entre ells dos forfaits per a dos dies per esquiar a Baqueira Beret. El sorteig es realitza a la sessió de cloenda, on també oferim un petit tast de productes de proximitat.