Fotografia en Relleu. La fotografia estereoscòpica a les comarques de Lleida (1895-1960).

EstereoscopiaDescobrint fons inèdits de fotògrafs lleidatans. “Fotografia en Relleu. La fotografia estereoscòpica a les comarques de Lleida 1895-1960“. Una nova exposició de la Xarxa de museus de les Terres de Lleida i Aran.

Aquesta exposició, organitzada per la Xarxa de museus de les Terres de Lleida i Aran i pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i que compta amb el suport de la Universitat de Lleida, la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida aporta importants novetats en la història de la fotografia de les terres de Lleida de finals del segle XIX i principis del XX. Gràcies a la recerca duta a terme pel comissari de l’exposició Xavier Goñi, s’han retrobat nous fons fotogràfics estereoscòpics, alguns dels quals eren desconeguts i es poden veure per primer cop en públic.

Aquesta exposició que itinerarà per diferents museus i arxius de les terres de Lleida durant l’any 2015 i 2016 és una de les activitats conjuntes desenvolupada per la Xarxa de museus durant l’any 2014 i 2015 amb l’objectiu de reivindicar la funció territorial dels museus i donar a conèixer el nostre patrimoni. En aquest cas, també s’ha comptat amb la col.laboració de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya com a dipositaris d’alguns d’aquests fons i també amb el suport d’algunes famílies que ens han permès accedir als seus fons privats. L’exposició va acompanyada d’un catàleg on a més de recollir totes les imatges presentades a l’exposició s’introdueixen alguns articles de diversos especialistes en aquesta tècnica fotogràfica.

Trobareu més informació al següent link:

http://www.museusdelleida.cat/exposicio-fotografia-en-relleu-la-fotografia-estereoscopica-a-les-comarques-de-lleida-1895-1960/