III Congrés Internacional d’història dels Pirineus

16, 17 i 18 de juny del 2017. La Seu d’Urgell i Andorra la Vella
El III Congrés Internacional d’Història dels Pirineus neix amb la voluntat de recuperar i donar continuïtat als dos congressos anteriors organitzats pels Centres Associats de la UNED a Cervera (1988) i a Girona (1998).
El Congrés es desenvoluparà en cinc blocs temàtics en sessions de matí i tarda, en cadascun dels quals tindrà lloc la lectura de conferències i la presentació de comunicacions orals.
Bloc 1:
Realitats polítiques i administratives en l’àmbit pirinenc
Bloc 2:
Producció i intercanvi en el marc d’una economia de muntanya
Bloc 3:
Diversificació social de les comunitats pirinenques
Bloc 4:
Assentament i hàbitat en un medi complex
Bloc 5:
Expressió artística i cultural als Pirineus

Cadascun d’aquests cinc blocs està obert per a la presentació de comunicacions, les propostes de les quals, que han d’incloure el títol, el nom de l’autor i un breu resum d’entre 500 i 2.000 caràcters i de tres a cinc paraules clau, es poden remetre a l’adreça info@seu-durgell.uned.es per a la seva validació pel Comitè Científic del Congrés fins l’1 d’abril de 2017. Així mateix, la segona circular inclou una butlleta d’inscripció per participar en aquesta trobada científica tant a través de l’aportació de comunicacions com a títol d’oient. Aquesta inscripció és oberta a tothom. En breu s’habilitarà la pàgina web del Congrés, l’adreça de la qual serà 3rcongresdhistoriadelspirineus.ad  .