NATURES VIVIFICANTS”, PINTURES DE VICTÒRIA TÉBAR

 

VICTÒRIA tEBARCartelTurnetoBajaResol-1Una exposició d’art és un esdeveniment que convida al visitant a enriquir la percepció, la sensibilitat i el coneixement.

L’acció contemplativa de les obres que Del 18 de juliol al 4 d’agost. Quadra de Carma.s’exhibeixen en una mostra ens ofereix el do i la possibilitat de participar

d’unes maneres de veure, de sentir i de fer diferents a la nostra, les quals conformem i mediatitzem per l’impacte sensible i emocional que ens generen.

Exemple paradigmàtic de la ressenyada potencialitat, valor i funció de l’art com a mitjà de comunicació enriquidor de la sensibilitat i generador de noves visions i emocions, és aquesta mostra que presenta la dibuixant, pintora i pedagoga Victòria Tébar.

Després d’un període vital que li ha comportat un allunyament temporal dels seus estimats pobles, boscos i muntanyes de les Valls d’Àneu, en motiu del seu recent retrobament amb aquests, talment com una celebració, aquesta artista ens convida a compartir el que ha estat la seva producció pictòrica en els darrers temps.

Inspirades en la natura i el paisatge de diferents indrets (Bulgària, Brasil, Catalunya, etc.) Victòria Tébar ha aplegat i denominat amb el títol NATURES VIVIFICANTS el conjunt d’aquestes obres.

Resultat i testimonis de la pulsió que mou a l’autora a donar fe, per mitjà del registre pictòric, del fenòmen que el geni de Gaudí denominava “el miracle de la llum” amb el seu poder embolcallador i configurador del paisatge i generador d’efímeres i fugisseres atmòsferes i ambients contínuament transfigurats per la variabilitat de la dinàmica de la seva intensitat i gradient.

Les pintures exposades són expressió de la fascinació que l’autora sent per les qualitats lumíniques i cromàtiques sempre canviants dels elements del paisatge, especialment de l’aigua i de la botànica, conseqüència del cicle diürn / nocturn, estacional i vital de la natura.

Composades amb traç vigorós i masses cromàtiques dinàmiques d’aparença inacabada, les pintures de Victòria Tebar ens confronten amb el fluir i el misteri de la vida, essent també un alegat a tenir cura i respecte a la natura i a ser conscients del caràcter únic, irrepetible i transcendent de cada instant.

Josep Mañà
Dissenyador i pedagog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *