PRESENTACIÓ “PASSES DE TARDOR A L’HIMÀLAIA”

Passes de tardor.png
Dijous 6 d’agost, a la Quadra de Casa Gassia.
Hora: 19.30h.

PRESENTACIÓ-PERFORMANCE de la novel·la PASSES DE TARDOR A L’HIMÀLAIA, de Núria Garcia Quera.

Amb: Núria Garcia Quera, escriptora. Durant una hora l’autora alterna vídeos del Nepal i altres zones de l’Himàlaia, lectures de la novel·la, nocions del món dels trekkings i anècdotes dels seus viatges per aquestes regions.
Més informació: www.sensus.cat / Tel. 669 001 709 / info@sensus.cat , i al document adjunt.

Sinopsi
La Muntsa, de professió pallassa, va al Nepal a veure la seva única filla. L’Ares tenia divuit anys quan va marxar de viatge, en fa un que volta per Àsia i la última notícia que la mare en va rebre és de fa un mes. En un correu electrònic li deia que ingressaria en un monestir budista. Des de llavors, no en sap res.

Quan la mare la retroba a Katmandú, veu que alguna cosa ha canviat. La raó la descobrirà durant una caminada de dues setmanes al voltant de l’Annapurna, al llarg de la qual els silencis i les reflexions de la filla, i l’extraversió i l’actitud de la mare, posaran en relleu dues personalitats i maneres d’entendre la vida: una més espiritual, rural, serena i respectuosa, i l’altra més superficial, urbana, esverada i desconsiderada.
Les muntanyes i l’espiritualitat ancestral de la zona de l’Annapurna, però també del Manaslu i del Ladakh, tindran molt a veure en el desenllaç d’una relació amb la qual
l’autora ha volgut trencar estereotips sobre les idees
preconcebudes dels rols dels fills, de les mares, del cordó umbilical que els uneix i, fins i tot, dels pallassos i dels trekkers.

Pel que fa al retrat de la gent i la cultura de les muntanyes més altes del món, també ha volgut transmetre que no estan tan allunyats ni de la nostra experiència, ni de la manera de viure del nostre Pirineu de fa menys d’un segle.

Descarregar arxiu adjunt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *