Agenda activitats

Et convidem a consultar l’agenda de l’Ecomuseu per la primera setmana de setembre. Cada dia hi ha activitats per tota la família!
Recorda que cal reservar per telèfon 973 626 436

Ens hem posat d’acord! De fet ja fa temps que ho vam fer, i ara tenim un nom i tot. És la ruta del JOC DE DAMES. Què va passar als segles XI i XII al Pallars? Les entitats que gestionem el castell i la canònica de Mur, Santa Maria de Gerri, Sant Pere del Burgal i Santa Maria d’Àneu ho tenim clar, no us volem explicar només fragments d’història. Vosaltres la voleu saber tota.

És per això que per conèixer bé els 4 espais i els estrets lligams que tenen, voldreu anar de l’un a l’altre. A cada lloc us anirem explicant com va ser el JOC DE DAMES, com es va percebre des d’aquell indret, i com va transcórrer la història posterior.

Us oferim aquesta ruta, amb visió integral, amb visió de gènere, parlant de les dones i els homes que van fer la història. Com va ser, com ha de ser.

Santa Maria d’Àneu

Probablement col·legiata agustina. Segles IX, XI-XII, XV-XVI, restauració S XX-XXI. Amb reproducció de les pintures romàniques. Personatges històrics: Llúcia de la Marca, Artau I de Pallars, Caterina Albert de Pallars i altres.

Sant Pere del Burgal

Monestir benedictí (parcialment enrunat).Segles IX, XI-XII, restauració SXXi XXI. Església de doble capçalera, fet molt rar. Amb reproducció de les pintures murals romàniques.
Personatges històrics: Ermengarda abadessa, Llúcia de la Marca, Artau I, Artau II, Llúcia, Ot i altres.

Antic monestir de Gerri de la Sal

Monestir benedictí. Segle IX, modificant-se al llarg de 1.000 anys. Restauració XX i XXI. Romànic tardà, amb escultura de pedra. Reformes barroques.
Personatges històrics: Espanell, Ot i altres. Pot ser que no hi ha hagi cap dona vinculada?

Castell de Mur i canònica de Santa Maria

Castell i canònica agustina. Segles X – XI-XII, restauracions SXX-XXI. Millor castell romànic de Catalunya. Es completa amb l’església. Amb reproducció de les pintures romàniques, les primeres venudes de tot el Pirineu català.
Personatges històrics: Arsenda, Arnau Mir de Tost, Valença, Ramon de Pallars, Puig i Cadafalch, Folch i Torres i altres.

Més informació

A l’estiu hi ha horaris regulars a tots els espais.

Per a més informació i per a reserves fora de temporada:
Castell de Mur i canònica de Santa Maria de Mur, antic monestir de Gerri de la Sal: per mail a peperepepcultural@gmail.com o trucant al 677 701 820.
Sant Pere del Burgal i Santa Maria d’Àneu: per mail a cristina@ecomuseu.com o trucant al 973 626 436

Si en el termini de 2 anys feu les 4 visites, presentant els 4 tiquets d’entrada obtindreu un obsequi.