Logo Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Transparència

Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Creu de Sant Jordi 2020

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la Consellera de Cultura, ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi aquest any 2020 a 30 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere i la representació territorial. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen els distingits amb les creus.

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya va ser creada pel Decret 457/1981, de 18 de desembre, amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu ha estat reconegut aquest 2020 per “el seu treball de recuperació, restitució i difusió de l’etnografia de les Valls d’Àneu i de la resta del Pallars, tasca duta a terme des de fa més de 25 anys. El seu compromís amb l’entorn ha quedat demostrat a través de les activitats de dinamització social i comunitària del territori. La seva tasca de recuperació, promoció i reivindicació de l’artesania pirinenca com a producte de qualitat ha esdevingut motor per a la dinamització de nous mercats”.

Voldríem des d’aquí compartir aquest reconeixement amb totes les persones i entitats que ens han donat suport i acompanyat al llarg d’un camí, i també a tots aquells museus i equipaments patrimonials que veiem en el patrimoni un veritable recurs de desenvolupament local i de cohesió social, que ens permet treballar amb l’objectiu de vetllar per la recerca, conservació, difusió, restitució i gestió del patrimoni integral de les Valls d’Àneu, del Pallars i del Pirineu.

 

Skip to content