Logo Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Transparència

XII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

Els dies 1, 2 i 3 d’octubre de 2021 se celebrarà a Sant Joan de les Abadesses la dotzena edició del Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Centre d’Estudis Ribagorçans, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, la Societat Andorrana de Ciències i l’Institut Ramon Muntaner.

En aquesta ocasió, el col·loqui se centrarà en els pobles abandonats incidint en els conflictes i les decisions territorials que han condicionat el present de molts espais i unitats poblacionals. En aquest sentit, es proposa portar a terme un anàlisi de les iniciatives passades i presents des del paisatge, la història, l’economia i la societat, per a incentivar el repoblament i l’habitabilitat que permeten establir possibles línies estratègiques que reverteixin la situació actual d’extenses zones dels Pirineus. Més que mai, es tracta d’analitzar i projectar la necessitat d’una eficiència territorial des de tots els punts de vista.

El congrés girarà al voltant de tres àmbits temàtics:

Àmbit 1. Conflictes

Àmbit 2. (Re)ordenació territorial i poblament

Àmbit 3. Dinamització i àrees d’influència

 

Comunicacions i comunicacions-pòsters

Els interessats a participar en el  col·loqui mitjançant la presentació d’una comunicació  o d’una comunicació-pòster poden enviar la seva proposta en forma de resum, amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters. El termini per presentar aquest resum és el 15 de juliol de 2021. Cal trametre el resum a l’adreça de correu electrònic: transpirinencs@irmu.org

Inscripció

El preu de la inscripció general serà de 65€ i el de la inscripció reduïda –per a membres de centres d’estudis i estudiants–, serà de 50€. El preu dona dret a les actes, als dinars de dissabte i diumenge i a les activitats complementàries que es programin.

La inscripció es podrà fer per via ordinària (fent arribat la butlleta per correu o correu electrònic) o per via telemàtica (mitjançant la butlleta electrònica que trobareu a partir del març a https://www.irmu.org/projects/transpirinencs) abans del 27 de setembre de 2021.

Skip to content