Estiueja a l'Ecomuseu!!!

Del 15 de juliol al 31 d’agost t’oferim experiències, visites teatralitzades, visites guiades i obertures de radials.
Baixa tota la programació i reserva com més aviat millor!

Ens hem posat d’acord! De fet ja fa temps que ho vam fer, i ara tenim un nom i tot. És la ruta del JOC DE DAMES. Què va passar als segles XI i XII al Pallars? Les entitats que gestionem el castell i la canònica de Mur, Santa Maria de Gerri, Sant Pere del Burgal i Santa Maria d’Àneu ho tenim clar, no us volem explicar només fragments d’història. Vosaltres la voleu saber tota.

És per això que per conèixer bé els 4 espais i els estrets lligams que tenen, voldreu anar de l’un a l’altre. A cada lloc us anirem explicant com va ser el JOC DE DAMES, com es va percebre des d’aquell indret, i com va transcórrer la història posterior.

Us oferim aquesta ruta, amb visió integral, amb visió de gènere, parlant de les dones i els homes que van fer la història. Com va ser, com ha de ser.

Santa Maria d’Àneu

Probablement col·legiata agustina. Segles IX, XI-XII, XV-XVI, restauració S XX-XXI. Amb reproducció de les pintures romàniques. Personatges històrics: Llúcia de la Marca, Artau I de Pallars, Caterina Albert de Pallars i altres.

Sant Pere del Burgal

Monestir benedictí (parcialment enrunat).Segles IX, XI-XII, restauració SXXi XXI. Església de doble capçalera, fet molt rar. Amb reproducció de les pintures murals romàniques.
Personatges històrics: Ermengarda abadessa, Llúcia de la Marca, Artau I, Artau II, Llúcia, Ot i altres.

Antic monestir de Gerri de la Sal

Monestir benedictí. Segle IX, modificant-se al llarg de 1.000 anys. Restauració XX i XXI. Romànic tardà, amb escultura de pedra. Reformes barroques.
Personatges històrics: Espanell, Ot i altres. Pot ser que no hi ha hagi cap dona vinculada?

Castell de Mur i canònica de Santa Maria

Castell i canònica agustina. Segles X – XI-XII, restauracions SXX-XXI. Millor castell romànic de Catalunya. Es completa amb l’església. Amb reproducció de les pintures romàniques, les primeres venudes de tot el Pirineu català.
Personatges històrics: Arsenda, Arnau Mir de Tost, Valença, Ramon de Pallars, Puig i Cadafalch, Folch i Torres i altres.

Si en el termini de 2 anys feu les 4 visites, presentant els 4 tiquets d’entrada obtindreu un obsequi.

Estiueja a l'Ecomuseu!!!

Del 15 de juliol al 31 d’agost t’oferim experiències, visites teatralitzades, visites guiades i obertures de radials.
Baixa tota la programació i reserva com més aviat millor!

Per a més informació i per a reserves fora de temporada:
Castell de Mur i canònica de Santa Maria de Mur, antic monestir de Gerri de la Sal: per mail a peperepepcultural@gmail.com o trucant al 677 701 820.
Sant Pere del Burgal i Santa Maria d’Àneu: per mail a cristina@ecomuseu.com o trucant al 973 626 436