Preu: 4€ per adults i majors de 9 anys. Gratuït per menors de 9 anys i carnet docent. I 3,60€ per carnet Jove.
Horari: De dilluns a dissabtes de 11 h a 12 h i de 17 h a 20 h, i diumenge només de 12 h a 14 h.
Visites sempre a hores en punt: 11h, 12h, 13h, 17h, 18h i 19h.
Durada: 35-40minuts.

Un viatge al passat

Sovint sentim contar al nostre padrí com vivia ell de petit i se’ns fa estrany imaginar-nos que a casa no tinguessin llum, aigua corrent, lavabo, etc.

També sobta que cada any matessin alguns porcs i que la família mateixa es fes els embotits… i que, a més a més, es poguessin conservar durant tot l’any sense tenir nevera.

De tot això no en fa gaire, tot i així, si ho comparem amb la nostra realitat actual, ens adonem que hi ha hagut nombrosos canvis. La visita a Casa Gassia suposa viatjar al passat i descobrir unes formes de vida que poden servir-nos per entendre el nostre present…

Casa Gassia manté la seva estructura original, marc ideal per a mostrar les singularitats de la vida familiar i de l’espai domèstic en aquestes valls pirinenques durant la primera meitat del segle.

A partir de les unitats d’exposició que s’ofereixen, copsareu perfectament les activitats realitzades a l’interior d’una casa, les relacions que s’establien entre els membres que l’habitaven, com es repartien les tasques i les responsabilitats domèstiques i com es concreten els principals factors de canvi des de llavors fins ara.

Fotos de Ramon Barnadas