HORARI DE VISITES*
De dimarts a dissabtes: a les 11h, a les 12h, a les 13h, a les 17h, a les 18h i a les 19h
Diumenges: a les 12h i a les 13h. Tarda tancat
Dilluns tancat
*LES VISITES A CASA GASSIA SÓN SEMPRE GUIADES. DURACIÓ: 45MIN APROX.

TARIFES
Tarifa visita guiada individual: 5,00 €
Tarifa reduïda: 4,50€ (Carnet Jove; Club d’Amics de Lleida)
Tarifa de grup: 4 € per persona, a partir de deu persones
Tarifa gratuïta: menors de 9 anys; Carnet Super3; ICOM; Carnet docent

Un viatge al passat

Sovint sentim contar al nostre padrí com vivia ell de petit i se’ns fa estrany imaginar-nos que a casa no tinguessin llum, aigua corrent, lavabo, etc.

També sobta que cada any matessin alguns porcs i que la família mateixa es fes els embotits… i que, a més a més, es poguessin conservar durant tot l’any sense tenir nevera.

De tot això no en fa gaire, tot i així, si ho comparem amb la nostra realitat actual, ens adonem que hi ha hagut nombrosos canvis. La visita a Casa Gassia suposa viatjar al passat i descobrir unes formes de vida que poden servir-nos per entendre el nostre present…

Casa Gassia manté la seva estructura original, marc ideal per a mostrar les singularitats de la vida familiar i de l’espai domèstic en aquestes valls pirinenques durant la primera meitat del segle.

A partir de les unitats d’exposició que s’ofereixen, copsareu perfectament les activitats realitzades a l’interior d’una casa, les relacions que s’establien entre els membres que l’habitaven, com es repartien les tasques i les responsabilitats domèstiques i com es concreten els principals factors de canvi des de llavors fins ara.

Fotos de Ramon Barnadas