Lloc: Espot.
Punt de trobada: davant de l’església de Santa Llogaia d’Espot
A tenir en compte: S’ha de caminar una mica; cal dur calçat adequat, aigua i protecció solar
Visita guiada: dimecres a les 18 h.
Durada: 1 hora
Preu: 4€
Reserva i pagament en línia.

No es coneixen referències documentals directes sobre aquesta torre. Tanmateix, la vall d’Espot fou un antic domini comtal, definit en la convinença de l’any 1066 per Ramon V al seu cosí Artau I. El 1315 els comtes Hug de Mataplana i Sibil·la de Pallars infeudaren a Berenguer de Finestres la vila i la vall d’Espot amb el mer imperi i la jurisdicció que tenien del rei en feu honorat, amb la condició que percebés anualment 2 000 sous del conjunt dels rèdits. Al final del segle XV la vall d’Espot i el castell de Llort integraren el nou marquesat de Pallars detingut pels ducs de Cardona.

Aquesta construcció, o bé era la torre d’una casa forta del senyor del lloc o bé era una torre de guàrdia. Per les seves característiques (talús, dovelles de la porta, finestreta, etc.) i, fins i tot, pel tipus d’edifici que és i on és situat, més aviat es pot pensar en una
construcció del segle XII o XIII; es pot relacionar més amb les torres senyorials dels segles posteriors que no pas amb les torres circulars de la zona de frontera.

Estiueja a l'Ecomuseu!!!

Del 15 de juliol al 31 d’agost t’oferim experiències, visites teatralitzades, visites guiades i obertures de radials.
Baixa tota la programació i reserva com més aviat millor!