Lloc: Isil (Alt Àneu).
Visites guiades: dijous a les 13 h.
Durada: 1 hora
Preu: 4€. Menors de 9 anys gratuït
Reserva i pagament en línia.

Obertura:
Dimecres i diumenge d’11 h a 14 h
Dijous d’11 h a 13 h
*Excepte el diumenge 24 en motiu del Dansàneu
Preu: 2 €
Accés: segons aforament de cada edifici. Respecteu les indicacions. No toqueu res a l’interior.
Pagament: en efectiu a l’entrada. Es prega que feu tot el possible per dur l’import just.

Sant Joan d’Isil està allunyada del poble, com passa sovint a valls d’Àneu amb les esglésies romàniques. Adossat a sud de la construcció hi ha el cementiri. L’església és un edifici del segle XII que sembla respondre a diferents projectes d’obres i reformes. El que ens ha arribat és una construcció de planta basilical, de tres naus capçades a llevant per tres absis semicirculars d’estil llombard. Aquesta capçalera està construïda sobre la llera de la Noguera Pallaresa.

El mur meridional és el més important, ja que té una abundant decoració escultòrica. S’hi troba la portada amb tres arquivoltes de mig punt, que a banda i banda, presenten columnes amb sengles capitells esculpits. Són remarcables també, sota el ràfec de la coberta, els relleus esculpits per sobre les arcuacions escacades. El ràfec queda interromput per la col·locació, en un moment indeterminat després de la seva construcció, de dues esteles esculpides semblants a les de Sant Lliser d’Alós d’Isil.

Per accedir al cementiri i a la mateixa església s’ha de passar per un portal que en la seva part exterior manté les marques que cada any s’hi fan la nit de Sant Joan amb les falles enceses.

Estiueja a l'Ecomuseu!!!

Del 15 de juliol al 31 d’agost t’oferim experiències, visites teatralitzades, visites guiades i obertures de radials.
Baixa tota la programació i reserva com més aviat millor!